Inloggen
Registreren

Licht is reflectie. Het enige wat wij als mens van licht kunnen zien is de lichtbron en het vlak waar het licht op reflecteert. Daglicht verandert voortdurend van sterkte, terwijl de kleur (het spectrum) van het licht  steeds verandert van samenstelling. Een koude winterdag is blauwig van kleur en een warme zomerdag is roder van kleur, maar toch zijn beide kleuren daglicht. Om een goed lichtbeeld te krijgen heeft u een complete lichtreflectie nodig. Deze reflectie wordt bij kunstmatig licht opgewekt door fosforpoeders in een tl buis of door de hoeveelheid leds in een ledlamp. Daglicht bestaat uit zichtbaar licht, ultraviolet licht en infrarood licht.

uv spectrum

Zonlicht bestaat voor 5% uit UV licht, voor 50% uit zichtbaar licht en voor 45 % uit infrarood licht. True-Light heeft 4,9% UV licht uitstoot!

De kleuren van kunstlicht in TL buizen worden geproduceerd door de fosforpoeders in de lamp. Hoe meer fosforpoeders, hoe beter de daglicht kleurweergave. True-Light gebruikt als enige 14 fosforpoeders en reflecteert daarmee veel meer kleur dan ieder ander merk daglichtlamp.

De kleurtemperatuur, uitgedrukt in Kelvin, geeft aan of het licht een warme of een koude indruk geeft.  Een kleurtemperatuur die hoger is dan 5500 Kelvin geeft koeler (wit/blauwer) licht. Een kleurtemperatuur die lager is dan 5500 Kelvin, geeft geel/roze licht.

True-Light heeft een kleurtemperatuur van 5500 Kelvin en belangrijker: een kleurechtheid ten opzichte van daglicht (100%) van 96%!
Andere merken, zoals Osram daglichtlampen, bereiken net 80%.

True-Light 20 watt spiral light:

daglichtlamp 800

Wilt u advies?

Wij helpen u graag op weg met tips of een advies op maat.

E-mail:

Wij zijn ma t/m vr van 09.00-17.00 uur telefonisch bereikbaar: 0522-473161

Voor zakelijke projecten komen wij  graag bij u langs.