Inloggen
Registreren

Het belang van daglicht: mensen zijn vrolijker als de zon schijnt!

Daglicht en met name zonlicht heeft een positieve werking op alle levende organismen. Het beïnvloedt het biologisch ritme van mens, dier en plant. Alles wat leeft heeft daglicht nodig.
Met True-Light heeft u de originele volspectrum daglichtlamp gevonden. Geen ander merk komt zo dichtbij de echte daglichtkleur. True-Light is de originele lichttherapielamp.

Om een goede indruk van True-Light volspectrum daglichtlampen te krijgen, hebben wij twee video's voor u gemaakt.
De linker video is opgenomen in werkomgeving en de rechter video is opgenomen in woonomgeving. U hoeft alleen op de "play" knop te drukken om het verschil tussen standaard licht en True-Light daglicht te zien.


True-Light voor uw werkomgeving

True-Light voor uw woonomgeving

Wat is daglicht?

Licht is reflectie. Het enige wat wij van licht kunnen zien, is de bron en het vlak waar het licht op reflecteert. Daglicht verandert voortdurend van kleur. Het spectrum van het licht verandert steeds van samenstelling. Een koude winterdag is blauwig van kleur en een warme zomerdag is roder van kleur, toch is het beide daglicht. True-Light heeft met 5500 kelvin de daglichtkleur van Midden-Europa.

Lees meer: Wat is daglicht?

Al jaren adviseren arbeidsdeskundigen en verzekeringsmaatschappijen daglichtlampen met de juiste kleurtemperatuur en kleurechtheid: 5500 kelvin en CRI >95. Met een CRI van 98 is True-Light toonaangevend in kunstmatig daglicht.

Hieronder een onderzoek dat TNO in opdracht van Movir heeft uitgevoerd en een artikel van een arbeidsdeskundige over het belang van goed licht. Dit is een onafhankelijk onderzoek waar True-Light op geen enkele wijze in betrokken is geweest, behalve dat de lampen door de onafhankelijke onderzoekers getest zijn en hun oordeel in onderstaand onderzoek beschreven is.

pdf buttonZicht op licht - onderzoek TNO

pdf buttonGoed licht zorgt voor meer dan goed zicht

 

Meer specifieke informatie over werkplekverlichting volgens norm NEN-EN 12464-1:2011 kunt u hier lezen:https://www.daglichtlampenvergelijken.nl/werkplekverlichting

 

Wilt u meer technische informatie over daglichtlampen of onze referenties?  Dan zijn deze sites interessant voor u:

https://www.daglichtlampenvergelijken.nl/

https://www.naturalite.nl/referenties/onderzoek

https://www.naturalite.nl/referenties/nieuwsartikelen

https://www.naturalite.nl/referenties

 

Een interessant boek om te lezen is: Licht, geneeskunst van de toekomst van Dr. Jacob Liberman- ISBN 90-202-4298-9.   Hierin wordt  True-Light ook besproken, in Amerika is True-Light bekend onder de naam Vita-Lite.

Voor de pluimvee hebben wij een samenvatting voor u gemaakt uit 38 studies:
literatuurstudie-pluimvee.pdf

 

 

Wilt u advies?

Wij helpen u graag op weg met tips of een advies op maat.

E-mail:

Wij zijn ma t/m vr van 09.00-17.00 uur telefonisch bereikbaar: 0522-473161

Voor zakelijke projecten komen wij  graag bij u langs.