Inloggen
Registreren

Hoogfrequent Armaturen

Het gebruik van een hoogfrequent armatuur bespaart 25 % energie, geeft de lamp een zeer lange economische levensduur, geeft een rustiger licht en ontlast de oogtaak bij mens en dier en geeft geen meetbare electromagnetische velden.
Een conventioneel voorgeschakeld armatuur (herkenbaar aan de knipperende start) wordt aangestuurd door 50 Hz.
Dit betekent dat de TL buis met 50 knipperingen per seconden wordt aangestuurd. Onze ogen verbruiken veel energie om deze knipperingen op te nemen. Mens en dier zijn hier erg gevoelig voor en doordat onze ogen constant bezig zijn deze knipperingen op te vangen ontstaan er klachten.
Bij mensen uit dit zich door bijvoorbeeld branderige ogen en hoofdpijn, bij dieren door abnormaal, ziekelijk gedrag en vogels kunnen er zelfs letterlijk gek van worden. Vogels ervaren de 50 Hz knipperingen, de conventioneel voorgeschakelde verlichting, hetzelfde als wij een stroboscoop ervaren.  Bij onze hoog frequente voorschakeling is er sprake van meer dan 32.000 Hz: dit betekent dat de TL buis met meer dan 32.000 knipperingen per seconde wordt aangestuurd. Het licht is daardoor zeer constant en ontlast de oogtaak. Dit heeft een rustgevende werking op mens en dier.

Wilt u advies?

Wij helpen u graag op weg met tips of een advies op maat.

E-mail:

Wij zijn ma t/m vr van 09.00-17.00 uur telefonisch bereikbaar: 0522-473161

Voor zakelijke projecten komen wij  graag bij u langs.