Inloggen
Registreren

24-10-2019

Wanneer de dagen kouder en donkerder worden, doen dieren de nodige aanpassingen om deze door te komen of zelfs te vermijden: ze trekken naar warmere gebieden of doen een winterslaap. Maar wij veranderen niet veel aan onze dagelijkse bezigheden. Is dat eigenlijk wel goed? Zo laten de cijfers van het CBS zien dat ziekteverzuim duidelijk een seizoenspatroon heeft.

Lees meer: De invloed van donkere herfst- en winterdagen op het kantoorleven

maandag 28 oktober 2019

Het is weer zover: wintertijd. De klokken zijn een uur vroeger gezet. De dagen worden korter, de nachten langer. Is in het donker naar het werk vertrekken en pas in de volgende duisternis weer thuiskomen wel goed voor ons?

Lees meer: Korte dagen, lange nachten, meer depressies op werk


Vogels migreren, eekhoorns trekken zich terug in hun nest, zeehonden kweken een extra vetlaag en wat doen wij als het kouder wordt? Weer of geen weer, we zetten een wekker en blijven onszelf naar ons werk slepen. Hoe goed is dat voor de moderne kantoormens?

Zodra het buiten donkerder wordt, zitten we minder lekker in ons vel en wordt er volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meer verzuimd.

Ziekteverzuim heeft een duidelijk seizoenspatroon: in de herfst en de winter melden werknemers zich vaker ziek dan in de lente en in de zomer.

We zitten veel binnen, krijgen griep en worden verkouden. Vorig jaar bereikten we zelfs een ongekende piek in het aantal ziekmeldingen dat gerelateerd is aan seizoensklachten, bleek eerder uit onderzoek van TNO.

Lees meer: In het donker naar kantoor en naar huis: Hoe erg is dat?

Wilt u advies?

Wij helpen u graag op weg met tips of een advies op maat.

E-mail:

Wij zijn ma t/m vr van 09.00-17.00 uur telefonisch bereikbaar: 0522-473161

Voor zakelijke projecten komen wij  graag bij u langs.