Inloggen
Registreren

HOE VERLICHT IK MIJN THUISWERKPLEK?

Nu we steeds meer thuis moeten is een goede werkplek en de juiste verlichting thuis erg belangrijk geworden. Werd dit op de zaak door de werkgever geregeld, je moet nu zelf voor een goede werkomgeving zorgen.

Het beste licht voor je thuiswerkplek is een combinatie van natuurlijk daglicht en kunstmatig daglicht. Het is voor je ogen maar ook voor je geest fijn om bij een raam te zitten. Dit zorgt voor de eerste daglicht toetreding en zo kun je af en toe gemakkelijk naar buiten kijken, dit is belangrijk om oververmoeidheid te voorkomen.

Goede kunstmatige daglichtverlichting komt het meest natuurlijk over als het van bovenaf komt. Lampen aan het plafond of pendellampen boven je bureau werken erg prettig. Probeer, als het mogelijk is, niet alleen je bureau te verlichten maar neem de hele omgeving mee in het lichtplan. Als je opkijkt is het erg prettig als je vanaf een goed verlicht bureau niet ineens een donkere ruimte inkijkt, daar word je erg moe van. 

Lichtopbrengst en kleurtemperatuur

De juiste lichtopbrengst is erg belangrijk. Voor thuiswerken wordt 500 lux voorgeschreven. Voor een ruimte van 9m2 heeft u een lamp nodig die ~ 4500 lumen afgeeft, dit is omgerekend voor deze ruimte dan 500 lux.  

Het is net zo belangrijk om de juiste daglichtkleur te hebben. 5500 Kelvin is de ideale daglicht kleur. Hierdoor krijg je binnen dezelfde kleurtemperatuur als buiten en dat is fijn werklicht, volspectrum daglichtlampen zijn ideaal om een goede werkomgeving te krijgen. Volspectrum betekent dat de kleurwaarde, of CRI/RA  boven de 95 % moet  liggen. Dit betekent dat de lampen minimaal 95% van het echte daglicht uitstralen.  Dit alles zorgt voor een goede werkomgeving, wilt u meer hierover lezen? Op deze site staat nog meer informatie: werkplekverlichting

 

thuiswerken

Wilt u advies?

Wij helpen u graag op weg met tips of een advies op maat.

E-mail:

Wij zijn ma t/m vr van 09.00-17.00 uur telefonisch bereikbaar: 0522-473161

Voor zakelijke projecten komen wij  graag bij u langs.