Inloggen
Registreren

IMG 2522Paarden

Onderzoek door o.a. de Nottingham Trent University in Engeland toont aan dat paarden enorm gevoelig zijn voor het gebrek aan daglicht. Het gehele onderzoek kunt u lezen onder het kopje "onderzoek".  Als u geen mogelijkheid heeft de paarden overdag te laten grazen, of u heeft een paard dat ook in de winter minder actief is dan in de zomer, dan zijn True-Light lampen een goed alternatief.

geitenstal2Veestallen

Daglicht stimuleert de melkproduktie, vruchtbaarheid en groei bij dieren. Zowel voor koeien, varkens als voor geiten geldt dat in de veehouderij de dieren steeds minder buiten komen en dit heeft direkte gevolgen op de fysieke gesteldheid. Met True-Light volspectrum daglichtlampen brengt u het natuurlijk daglicht weer binnen. Het licht activeert de synthese van vitamine D en dat is nodig voor de opname van calcium en andere mineralen in het bloed. Hierdoor kunnen de dieren makkelijker tochtig worden, slaat het insemineren beter aan en blijft de melkproductie op peil.

PB283729Ook in de melkput wordt het licht graag gebruikt. U als melkveehouder brengt hier immers vele uren per dag door. Het gebruik van ons licht zorgt voor een aangenaam verlichte werkruimte en minder vermoeidheid.  

kipinstalVogels/ Pluimvee

Vogels zijn zeer visueel ingesteld. Ze kunnen meer soorten licht onderscheiden dan de mens en nemen hogere lichtfrequenties waar. Het True-Light volspectrum daglicht geeft de nodige uva en uvb en de juiste daglichtkleur, waardoor het immuunsysteem van vogels en pluimvee gestimuleerd wordt. Uit literatuurstudie blijkt dat pluimvee gedurende de dag een voorkeur heeft voor een hoge lichtintensiteit. 

Bij vogels gebeurt de waarneming van licht en donker door het pariëtaal oog. Dit is een oogachtig orgaan vlak onder het schedeldak tussen beide hersenhelften. De epifyse reageert op de waarneming -duister-  door de afscheiding van het hormoon melatonine (slaaphormoon). Daarom is helder daglicht met uv voor vogels erg belangrijk. Duiven, kanaries, parkieten, papagaaien en tropische vogels hebben allen voordeel bij het gebruik van goed volspectrum daglicht in combinatie met hoogfrequent armaturen. 

De gunstige effecten op de vogels zijn direkt zichtbaar: beter in de veren zitten, eerder uit rui komen en meer bevruchtte eitjes. De eierschalen zijn steviger en de vogels verminderen of stoppen het veren pikken. Vooral met het gebruik van een hoogfrequent armatuur zult u goede resultaat zien, omdat vogels erg veel last hebben van knipperingen. Dit is voorbij door gebruik van hoogfrequent armaturen. Omdat ledlampen nog geen uva en uvb bevatten, wordt er nog steeds gekozen voor tl lampen of spaarlampen van True-Light.

Meer informatie en een samenvatting van studies treft u hier aan: onderzoek

   
terrarium truelightVissen, reptielen en amfibieën

Bij gewervelde dieren met een dun schedeldak, zoals amfibieën en reptielen, gebeurt de waarneming van licht en donker door het pariëtaal oog. Dit is een oogachtig orgaan vlak onder het schedeldak tussen beide hersenhelften. De epifyse reageert op de waarneming -duister-  door dat "derde oog" met de afscheiding van het hormoon melatonine (slaaphormoon). Daarom is helder daglicht met uv erg belangrijk. Omdat ledlampen nog geen uva en uvb bevatten, wordt er voor reptielen en ambibieën nog steeds gekozen voor tl lampen of spaarlampen van True-Light omdat deze ook uva en uvb afgeven.

Voor vissen bevordert True-Light daglichtlampen de groei van nuttige algen in het water, terwijl het die van minder welkome organismen remt. De kleuren van uw vissen komen tot leven. Door de betere herkenning van ingewikkelde kleurpatronen tijdens de hofmakerij verhogen de voortplantingskansen.


terrariumPlanten

Om tot een goede groei te komen moet een plant voldoende daglicht krijgen.

De volspectrum daglichtlampen van True-Light met uva en uvb zijn een goed alternatief wanneer uw planten binnen staan. Uw plant zal onder deze lampen een mooie, groene plant blijven die goed in bloei kan komen. Een True-Light 23 watt spaarlamp boven uw plant doet wonderen!

De link naar armaturen speciaal voor dieren en planten: dier en plant armaturen

Wilt u advies?

Wij helpen u graag op weg met tips of een advies op maat.

E-mail:

Wij zijn ma t/m vr van 09.00-17.00 uur telefonisch bereikbaar: 0522-473161

Voor zakelijke projecten komen wij  graag bij u langs.