Inloggen
Registreren

 

HOE VERLICHT IK MIJN THUISWERKPLEK?

Nu we steeds meer thuiswerken, is een goede werkplek en de juiste verlichting erg belangrijk. Op de zaak wordt dit door de werkgever geregeld, maar thuis moet je hier zelf voor zorgen.

Het beste licht voor je thuiswerkplek is een combinatie van natuurlijk daglicht en kunstmatig daglicht. Natuurlijk daglicht, zoals een raam, zorgt voor de basisverlichting van de ruimte. Door af en toe naar buiten te kijken, krijgen de ogen rust. Dit voorkomt oververmoeidheid van de ogen. Kunstmatig daglicht zorgt voor de juiste lichtsterkte, zodat je gedurende de dag energiek blijft.

Goede kunstmatige daglichtverlichting komt het meest natuurlijk over, als het van bovenaf komt. Lampen aan het plafond of pendellampen boven je bureau werken erg prettig. Probeer niet alleen je bureau te verlichten, maar neem de hele omgeving mee in het lichtplan.

Lichtopbrengst en kleurtemperatuur

De juiste lichtopbrengst is erg belangrijk. Voor thuiswerken wordt 500 lux voorgeschreven. Om dit in een ruimte van ongeveer 9m2 te bereiken, heb je een lamp nodig die ~ 4500 lumen afgeeft. Omgerekend geeft dit ongeveer 500 lux, afhankelijk van de omgevingverlichting.

Hiernaast is het net zo belangrijk om de juiste daglichtkleur te hebben. 5500 Kelvin is de ideale daglichtkleur. Hierdoor krijg je binnen dezelfde kleurtemperatuur als buiten en dat is fijn werklicht. Volspectrum daglichtlampen zijn ideaal om de werkplek perfect te verlichten. Volspectrum betekent dat de kleurwaarde (CRI/RA)  boven de 95 moet  liggen. Dit betekent dat de lampen minimaal 95 procent van de echte daglichtkleur hebben. Wil je meer informatie over werkplekverlichting? Kijk dan eens op deze site: werkplekverlichting

 

thuiswerken  4x55tclstalamp  

Wilt u advies?

Wij helpen u graag op weg met tips of een advies op maat.

E-mail:

Wij zijn ma t/m vr van 09.00-17.00 uur telefonisch bereikbaar: 0522-473161

Voor zakelijke projecten komen wij  graag bij u langs.