Inloggen
Registreren

True-Light volspectrum daglichtlampen zijn volspectrum daglichtlampen die in 1960 in de Verenigde Staten zijn ontwikkeld als simulatie van daglicht in de ruimtevaart (NASA) en Polaris onderzeeërs.

uv spectrum

In een volspectrum daglichtlamp is dit licht na te bootsen. Dit gebeurt in een met Argon gas gevulde natriumbuis, waarvan de wand met fosforpoeders bedekt is en waarbij ook het heilzame UVA en UVB doorgegeven wordt. In Amerika, waar True-Light ook vandaan komt, is veel onderzoek gedaan naar de effecten van diverse soorten volspectrum daglichtlampen op mens, dier en plant. Hieruit bleek dat alleen lampen die de volle spectrumbreedte van het natuurlijk licht (vrijwel) exact en constant uitstralen en die de kleurtemperatuur van natuurlijk licht zeer dicht benaderen (zoals True-Light ) de positieve effecten van natuurlijk daglicht bereiken. Bij lampen die slechts bij benadering het volledige daglichtspectrum imiteren, blijven deze positieve effecten grotendeels achterwege.

lichtspectrum verschillen

Volspectrum daglichtlamp betekent letterlijk: "Het volledige spectrum van het zonlicht dat de aarde bereikt". True-Light volspectrum daglichtlampen hebben een kleurtemperatuur van 5500 Kelvin, dit is de kleur van daglicht in ons deel van Europa.  Het indexcijfer voor de kleurweergave van True-Light is 96 tot 98, waarbij natuurlijk daglicht op 100 wordt gesteld. De kleurindex van een normale Cool White lamp is maar 70.  True-Light heeft al  meer dan 60 jaar bewezen dat al de genoemde gezondheidsaspecten een uitkomst zijn voor mens en dier.

De voordelen op een rijtje:

True-Light lampen zijn vrijwel identiek aan het spectrum van natuurlijk daglicht (CRI 96-98/ Kleurtemperatuur 5500 Kelvin ).
True-Light lampen stimuleren  het immuun systeem en de synthese van vitamine D. Dit is nodig voor de opname van calcium en andere mineralen in het bloed.
True-Light heeft een gunstige werking op de stofwisseling, zuurstoftoevoer, hormonen en klieren in het lichaam van mens en helpt hierdoor om winterdepressie te bestrijden, het is de originele lichttherapie lamp
True-Light helpt u uw eigen bioritme weer te vinden bij ploegendiensten of jet-lag, het zorgt voor minder slaapstoornissen, stress, concentratiestoornissen of gezondheidsklachten.

 

 

 

 

 

Wilt u advies?

Wij helpen u graag op weg met tips of een advies op maat.

E-mail:

Wij zijn ma t/m vr van 09.00-17.00 uur telefonisch bereikbaar: 0522-473161

Voor zakelijke projecten komen wij  graag bij u langs.