Inloggen
Registreren

Steeds meer arbeidsdeskundigen hechten groot belang aan daglicht op de werkvloer, want lang niet alle werkplaatsen hebben voldoende licht. Stijgende ziekteverzuimcijfers tonen aan dat een gezond werkklimaat van optimaal belang is. Dit erkent ook FNV Bondgenoten. Zij vindt dat iedereen recht heeft op voldoende daglicht tijdens de werkuren. Voor thuiswerken kunt u hier meer informatie vinden: Thuiswerken

tandarts receptie 7Ook de ARBO wet stelt dat daglicht van groot belang is en stelt een daglichtnorm waaraan arbeidsplaatsen moeten voldoen. Hoe belangrijk daglicht is, blijkt uit een onderzoek dat een aantal achtereenvolgende jaren gehouden werd onder werknemers. De ene onderzoeksgroep bestond uit werknemers die werkten op een werkplek met daglicht (daglichtgroep). De andere groep werknemers werkten op een werkplek zonder daglicht of daglichtverlichting( kunstlichtgroep). Gemeten werd de stemming, stress, het omgaan met stress en de slaapkwaliteit in januari en in mei. Uit het onderzoek kwamen duidelijke verschillen. Bij de meting in mei scoorde de daglichtgroep een betere stemming en gaf aan minder stress te hebben dan in de winter, terwijl bij de kunstlichtgroep geen verbetering te zien was van de winter- naar de zomermeting. Meer specifieke informatie over werkplekverlichting volgens norm NEN-EN 12464-1:2011 kunt u hier lezen: werkplekverlichting.

3C224E4A D420 4DB0 8E19 CDDAEC0EDCF5 1 201 aAtelier/fotografie

Voor schilderen of fotograferen of voor het tonen van kleuren is een goede kleurwaarneming van belang. De True-Light lampen zijn met- en zonder uv te verkrijgen. UV straling is bij het tonen van kleuren niet altijd gewenst, dan biedt de led lamp van True-Light met een kleurechtheid van 98% uitkomst. Indien u wel de uv straling wilt, dan kunt u voor de fosforlampen kiezen.

bb10Kantoor

Kantoormoeheid is een direct gevolg van slechte verlichting. Kunstmatig licht verslapt de aandacht en lijdt tot hoofdpijn en stress. Werken met een computer vereist de nodige inspanning, goede verlichting is hierbij heel erg belangrijk. True-Light volspectrum daglichtlampen zorgt dat de ogen minder moe worden. Een band om uw hoofd, brandende ogen, vermoeidheid aan het einde van de dag ? True-Light  daglichtlampen in combinatie met hoogfrequent armaturen verhelpen dit. Bij het verlichten van een kantoor is het erg belangrijk om ook het omgevingslicht goed te hebben, meer specifieke informatie over werkplekverlichting volgens norm NEN-EN 12464-1:2011 kunt u hier lezen:  werkplekverlichting

websitesizeGezondheidszorg / behandelruimte

Tandartsen, artsen en apothekers, homeopathie en medische specialisten, fysiotherapie, massage, osteopatie, haptonomie en manueel therapie. Omdat True-Light een gunstige werking heeft op stofwisseling, zuurstoftoevoer, hormonen, klieren, hersencellen en stemming, levert het een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van mens en dier. True-Light wordt gebruikt tegen depressies en somatische ziekten en heeft een positief effect op de aanmaak van witte bloedlichaampjes, de circulatie van het lymfsysteem en de vruchtbaarheid. Het gebruik van True-Light verlicht het werk van de therapeut aanzienlijk. Door de perfecte weergave van kleur, zonder vervorming, is de controle van het gebit of het lichaam van de client eenvoudiger.  Meer specifieke informatie over werkplekverlichting volgens norm NEN-EN 12464-1:2011 kunt u hier lezen: werkplekverlichting

TL60x60winkel2Winkels

Het naar buiten lopen om de juiste kleur te kunnen bepalen van uw producten is voorbij met het gebruik van True-Light lampen. Omdat True-Light ledlampen 98% van het echte daglicht weergeven wordt uw product in precies de juiste kleur getoond. Bovendien hebben uw verkopers door het gebruik van True-Light een gezonde werkomgeving en dat is weer goed voor het ziekteverzuimcijfer.

lijstenmaker baron4Galery, werkplaatsen

Een groot voordeel van True-Light lampen is dat deze werkverlichting dezelfde voordelen heeft als natuurlijk daglicht. Dit geeft een gezonde werkomgeving waardoor mensen prettiger en met minder stress werken. 

drukkerijDrukkerijen en reklamestudios

In reklamestudio's, drukkerijen en werkplaaten is een perfecte kleurbeoordeling van belang. U hoeft niet meer naar buiten om de kleur goed te kunnen bepalen, iedere kleurafwijking of onscherpte komt met het gebruik van True-Light lampen direct aan het licht. U ziet of de kleuren aan hun eisen voldoen. 

klaslokaalScholen

Kinderen zitten op school vele uren binnen. Daardoor missen ze gedurende de dag het zo gezonde  natuurlijke daglicht. Door het gebruik van True-Light lampen zorgt u als school in ieder geval voor een gezonde leeromgeving. Het gevolg is direkt merkbaar: de kinderen blijven alerter en zijn minder prikkelbaar en hierdoor wordt de opname van leerstof eenvoudiger. Daarom is het gebruik van True-Light daglichtlampen zeker aan te bevelen.


Scholen met prikkelvrije ruimtes voor hyperactieve kinderen of kinderen met autisme.
Bij een prikkelvrije ruimte is licht een belangrijke factor. Met 25 jaar ervaring in deze branche kunnen wij een ruimte voor u creëren waar het kind tot rust kan komen zonder in het donker te hoeven zitten. Hiervoor hebben wij speciale armaturen ontwikkeld die, met de juiste lichtbron erin, voor prikkelvrij licht kunnen zorgen.

Wilt u advies?

Wij helpen u graag op weg met tips of een advies op maat.

E-mail:

Wij zijn ma t/m vr van 09.00-17.00 uur telefonisch bereikbaar: 0522-473161

Voor zakelijke projecten komen wij  graag bij u langs.