Inloggen
Registreren

Veel diersoorten zijn enorm gebaat bij gebruik van True-Light volspectrum daglichtlampen.  Juist omdat de werkelijke verhouding van daglicht in True-Light lampen zit.

zonlicht

Merries worden makkelijker drachtig

Paarden

IMG 2522Onze ervaring leert dat paarden enorm opknappen onder True-Light volspectrum daglichtlampen.
Door het volledige kleurenspectrum, inclusief UVA en UVB wordt het immuunsysteem gestimuleerd en hierdoor blijft de vacht kort en glanzend. De paarden zijn rustiger op stal en vertonen minder stalgebreken, dit vooral in combinatie met een hoog frequent armatuur.
De merries worden goed hengstig en daardoor eerder drachtig, kortom een duidelijke verbetering in het welzijn van paarden.

 

up

Koeien

True-Light  in de koeienstalDaglicht stimuleert de melkproduktie, vruchtbaarheid en groei bij dieren. Omdat in de veehouderij de dieren steeds minder buiten komen heeft dit direkte gevolgen op hun fysieke gesteldheid. Met True-Light volspectrum daglichtlampen brengt u het natuurlijk daglicht weer binnen! Het licht activeert de synthese van vitamine D, welke weer nodig is voor de opname van calcium en andere mineralen in het bloed. True-Light in de melkputDit heeft tot resultaat dat de dieren makkelijker tochtig worden, het insemineren beter aanslaat en hun melkproductie op peil blijft.

Ook in de melkput wordt het licht graag gebruikt. U als melkveehouder brengt hier immers vele uren per dag door. Het gebruik van ons licht zorgt voor een aangenaam verlichte werkruimte en minder vermoeidheid .

up

 

Geiten

De meeste geiten in Nederland staan 24 uur per dag binnen. Hierdoor missen zij de positieve effecten van daglicht. Met True-Light brengt u het buitenlicht naar binnen ! Het licht zorgt voor een gezonde lichtomgeving voor uw geiten.

up

Varkens

Voor een varken die in Nederland toch vaak zijn leven binnen doorbrengt geeft True-Light een rustgevend effect. Het volspectrum daglicht stimuleert het immuunsysteem en activeert de synthese van vitamine D, deze is nodig voor de opname van calcium en andere mineralen in het bloed. Met volspectrum daglichtlampen  eten en groeien zij beter en vertonen ze vriendelijker en rustiger gedrag.

up

Kippen

Kippenhouders geven aan dat True-Light in combinatie met Hoog Frequent armaturen de eierproduktie met ongeveer 5% omhoog brengt. Het volspectrum daglicht geeft hen de nodige UVA en UVB  waardoor hun immuunsysteem gestimuleerd wordt. Bovendien worden de kippen rustiger en leggen langer doordat het stress gevoel van normale tl-buizen met laagfrequent armaturen verdwijnt.

up

Hobby vogels

Ook duiven gedijen beter onder True-Light Duiven, kanaries, parkieten, papagaaien, tropische vogels, vele vogelhouders zijn u al voorgegaan.
De gunstige effecten van True-Light volspectrum daglichtlampen op de vogels zijn direkt zichtbaar : De vogels zitten beter in de veren, komen eerder uit de rui en hebben  meer bevruchtte eitjes in vergelijking met gewoon licht. De eierschalen zijn steviger en de vogels verminderen of stoppen het veren pikken en kannibalisme. Vogels zitten beter in de veren
Vooral in combinatie met het gebruik van een Hoog Frequent armatuur zult u verbluffend resultaat zien. Omdat vogels bij de conventionele armaturen de 50 knipperingen per seconde ook waarnemen, worden ze er gestresst van. Dit is voorbij met het gebruik van Hoog Frequent armaturen. De vogels zien de 10.000 knipperingen per seconde niet en ervaren het nu als een rustig, constant licht.

up

Aquaria

True-Light bevordert de groei van nuttige algen, terwijl het die van minder welkome organismen remt. De kleuren van uw vissen en planten komen tot leven in de gezonde omgeving voor uw vissen. Door de betere herkenning van ingewikkelde kleurpatronen tijdens de hofmakerij verhogen de voortplantingskansen.

up

Reptielen en amfibieën

Voor reptielen is daglicht van levensbelangReptielen en amfibieën hebben uv licht nodig omdat deze straling in de huid zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Door het ultraviolette licht verandert een bepaald type cholesterol net onder de huid in een vitamine D genaamd cholecalciferol. Welke helpt bij de opname van calcium, wat noodzakelijk is voor gezonde botten. Een gebrek aan vitamine D tijdens de groei kan rachitis veroorzaken; kromme ledematen en andere vergroeiingen van de botten (bij de mens bekend als de engelse ziekte). Sommige dieren, zoals de leguaan groeien zelfs helemaal niet bij gebrek aan vitamine D.

N.B. Niet alle reptielen en amfibieën hebben evenveel uv-straling nodig dus kijk goed naar de uv behoefte van uw dier.