atelier
behandelruimte
depressie
drukkerij
duiven
IMG_2522
kantoor1
kantoor2
klaslokaal-2
klaslokaal1
leguaan
paard2
pb283725
pb283733
pb283754
pict1935
pict2188
pict2192
pict2198
productiehal
stal-daglicht
studio
tandarts
tattooshop
varken
vogels
vrolijk
werkplaats
winkel

 

 

 

 

 

Wat is het verschil tussen een T8 en een T5 buis?

T8 en T5 buizen zijn allebei TL buizen, maar verschillen in diameter.
De T8 buis heeft een diameter van 26 mm.
De T5 buis heeft een diameter van 16 mm.

Zowel de T8 als de T5 buizen zijn in verschillende lengtes en wattages te verkrijgen.
In Nederland is de lengte van een buis  gekoppeld aan het wattage.

In de T5 serie kunt u in een bepaalde lengte 2 of 3  verschillende wattages krijgen.

Bijvoorbeeld:

T8 - diameter 26 mm - 1.50 meter lang = 58 watt buis, geeft 3850 lumen.
T5 -diameter 16 mm - 1.45 meter lang = 35 watt buis, geeft 2500 lumen.
49 watt buis, geeft 3350 lumen.
80 watt buis, geeft 4700 lumen.

Kunnen de True-Light buizen ook in gewone armaturen?

Ja , onze 26 mm en 16 mm TL Buizen passen in de gewone bijpassende armaturen. Maar omdat Hoogfrequent armaturen enorm veel voordelen opleveren en het licht daardoor nog beter tot zijn recht komt, adviseren wij onze hoogfrequent armaturen, meer informatie hierover vindt u in het menu onder "informatie > hoogfrequent armaturen".

Zijn de True-Light daglichtlampen te vergelijken met andere daglichtlampen?

Nee, alleen de volspectrum daglichtlampen van True-Light benaderen het natuurlijke daglicht met de daarbij behorende positieve effecten. Merken daglichtlampen van o.a. Daylight, Narva, Philips en Osram produceren hun daglichtlampen met veel minder fosforpoeders. Hierdoor valt de kleurechtheid niet te vergelijken met  die van True-Light.  Meer informatie hierover vindt u in het menu onder "informatie > wat is True-Light > wat is het verschil tussen True-Light volspectrum daglichtlampen en anderen daglichtlampen".

Kan ik de True-Light lampen ook zonder armatuur bestellen of een armatuur zonder lampen?

Ja, de True-Light lampen en de Hoogfrequent armaturen zijn apart te bestellen via onze webwinkel.

Gaat mijn winterdepressie weg bij gebruik van True-Light lampen?

Het is inderdaad bewezen dat uw winterdepressie bestreden kan worden met True-Light volspectrum daglichtlampen. Per persoon is het verschillend hoeveel en hoelang er volspectrum daglicht nodig is. Wij adviseren u hier graag persoonlijk over.

Wat is het verschil bij T5 ( 16 mm ) buizen tussen HE en HO?

HE = High efficient, HO = High output. Hierbij krijgt u bij dezelfde lengte van lampen, een hogere lumenopbrengst per lamp. Bijvoorbeeld: de T5/28 watt is HE en geeft 2000 lumen met een lengte van de lamp van 1149 mm. De 54 watt is HO en geeft bij een lengte van 1149 mm 3400 lumen.

Wat zijn lux en lumen ?

Lumen is de Si-eenheid van luminantie, of hoeveelheid licht ( de lichtstroom genoemd) afgekort tot Lm. Lux is de eenheid van verlichtingssterkte, de hoeveelheid licht dat op een bepaald oppervlakte terecht komt. Het aantal lumen per vierkante meter = lux. 1 lx = 1 lm/m2 Om u een idee te geven van de lux- waarde:
 • Lichtbron
 • Daglicht bij volle zon midden zomer
 • Daglicht bij betrokken hemel
 • Daglicht gemiddeld
 • Schemering
 • Bureauverlichting
 • Leeslicht (werkvlak)
 • 's Avonds normaal verlichte kamer
 • Leesdrempel mens (krant te lezen)
 • Grens kleuren zien mens
 • Grens zien voor aan donker aangepast oog mens
 • Lux-waarde
 • 50.000 - 100.000
 • 1.000 - 10.000
 • 5.000
 • 10
 • 200 - 800
 • 400
 • 25 -50
 • 0,3
 • 0,1
 • 0,0001
N.B. De lumen output van True-Light lampen is gemeten op 1 meter afstand van de buis op in een totaal donkere ruimte.

Word je bruin door True-Light ?

Nee, de UVA en UVB straling is biologisch gedoseerd.

Is UV- straling dan niet gevaarlijk?

Hierover bestaan inderdaad misverstanden. Er zijn 3 soorten UV-licht : UV-A, UV-B en UV-C. Alleen UV-C is schadelijk. Vrijwel alle UV-C wordt in de ozonlaag uitgefilterd. Op warme zomerdagen is langdurige blootstelling aan de zon gevaarlijjk door de dunne ozonlaag ( lichtintensiteit tot 100.000 lux). True-Light kent dit probleem niet. Deze lampen hebben een gemiddelde , constante lichtintensiteit. UV-A en UV-B zijn niet schadelijk, mits ze in biologische hoeveelheden ( zoals in zonlicht) voorkomen. Ze zijn dan zelfs uiterst heilzaam voor allerlei processen die zich in het organisme van mens, dier en plant afspelen.

Waarom is de exacte kleurschakering van daglicht zo belangrijk?

Het kleurenspectrum van normaal TL-licht bevat te weinig rood , indigo, violet en UV. Rood is goed voor de doorbloeding, de aanmaak van rode bloedlichaampjes, de ademhaling en zuurstoftoevoer, de stofwisseling en de vruchtbaarheid. Violet zorgt voor evenwicht tussen calcium en fosfor en bevordert de circulatie van het lymfesysteem, de activiteit van de klieren, de aanmaakt van witte bloedlichaampjes en de aanmaak van jodium en ijzer. UV-licht bevordert door omzetting van verscheidene pro-vitaminen de aanmaak van vitamine-D en zorgt voor de juiste hoeveelheid calcium.

Waarom heeft gewoon daglicht door een raam niet hetzelfde effect?

Vensterglas houdt, evenals de meeste brillenglazen, een groot deel van het via de ogen opgenomen Ultra Violet Lichtspectrum tegen.

Wat is het verschil met een daglichtlamp van "gewone" TL ?

De afwijking van het natuurlijk lichtspectrum bij kunstmatige verlichting met "gewone" tl buizen is nog groter dan bij licht via vensterglas. Deze produceren hun witte licht voornamelijk met behulp van slechts drie of vier fosforpoeders, in tegenstelling tot True-Light die 14 fosforpoeders bevat!  Zelfs de merken daglichtlampen van o.a. Daylight, Narva, Philips en Osram produceren hun daglichtlampen met veel minder fosforpoeders. Hierdoor valt de kleurechtheid niet te vergelijken met True-Light.

wat hebben True-Light daglichtlampen met vitamine D te maken?

Daglicht zorgt voor de productie van de noodzakelijke vitamine D in de huid. Wanneer de huid ultraviolet licht opneemt, wordt de provitamine D4 in de huid omgezet in vitamine D3. Dit komt via het bloed in de lever en nieren terecht, waar het wordt omgezet in zijn actieve vorm. Door onder andere de opname van deze stoffen in de darmen te bevorderen zorgt vitamine D3 (cholecaciferol) , de "zonnevitamine", met behulp van hormonen voor een evenwichtige calcium- en fosforhuishouding. True-Light levert dit ultraviolet licht.

hoelang geeft True-Light garantie op de lampen?

True-Light staat voor kwaliteit. Daarom geven wij 2 jaar garantie vanaf uw factuurdatum.