Licht is reflectie. Het enige wat wij  van licht  kunnen zien is de bron en het vlak waar het licht  kan reflecteren. Daglicht verandert voortdurend van sterkte, terwijl de kleur (het spectrum) van het licht  steeds van samenstelling verandert. Een koude winterdag is blauwig van kleur, een warme zomerdag is roder van kleur, toch is het beide daglicht. Om een goed lichtbeeld te krijgen heb je een complete lichtreflectie nodig, dat wordt bij kunstmatig licht opgewekt door fosforpoeders in een tl buis  of  door de hoeveelheid leds in een ledlamp.   Daglicht bestaat uit zichtbaar licht, ultraviolet licht en infrarood licht.

uv spectrum

Zonlicht bestaat voor 5% uit UV licht,  voor 50% uit zichtbaar licht en  voor 45 % uit infrarood licht.  True-Light heeft ook  4,9%  UV licht uitstoot!

De kleuren van kunstlicht  in TL buizen worden geproduceerd door de fosforpoeders in de lamp. Hoe meer fosforpoeders, hoe beter de daglicht kleurweergave. True-Light gebruikt  als enige 14 fosforpoeders en reflecteert daarmee veel meer kleur dan ieder ander merk daglichtlamp.

De kleurtemperatuur, uitgedrukt in Kelvin, geeft aan of het licht een warme of een koude indruk geeft.  Een kleurtemperatuur die hoger is dan 5500 Kelvin geeft koeler (wit/blauwer)  licht. Een kleurtemperatuur die lager is dan 5500 Kelvin, geeft geel/roze licht.

True-Light heeft een kleurtemperatuur van 5500 Kelvin, maar wat nog belangrijker is: een kleurechtheid ten opzichte van daglicht(100%) van 96%!
Andere merken, zoals bijvoorbeeld Osram daglichtlampen, bereiken net 80%.

True-Light 20 watt spiral light:

daglichtlamp 800