Inloggen
Registreren

Winterdepressie?  Haal het daglicht in huis!

depressie

3% van de bevolking tussen 18 en 65 jaar heeft aangegeven last te hebben van ernstige depressie als gevolg van een tekort aan licht tijdens de winterperiode.

Mensen met winterdepressie , slaapproblemen, zwaarmoedigheid of najaarsmoeheid knappen enorm op door True-Light volspectrum daglichtlampen in hun woon – en /of werkruimte te hangen.

Het licht wordt opgenomen door receptoren in de ogen en om het beste rendement te krijgen hangt u het op waar u dagelijks het meeste uren verblijft.

Het daglicht activeert de synthese van vitamine D die nodig is voor de opname van calcium en mineralen in het bloed. Het stimuleert de aanmaak van melatonine die weer zorgt voor de seretonine produktie. Het slaapritme wordt weer in balans gebracht. U krijgt meer energie.

Wij adviseren naast het True-Light volspectrum daglicht ook hoogfrequent armaturen. Dit geeft een rustiger licht en ontlast de oogtaak. Meer informatie over hoogfrequent armaturen vindt u hier >>

  

 Schermafbeelding 2017 12 04 om 17.16.33

Planten

Een plant heeft water, koolstofdioxide en licht nodig. De bladeren vangen het daglicht op en het water, het daglicht en de kooldioxide dienen allemaal in de bladeren te zitten om tot een goede fotosynthese te komen. Om tot een goede groei te komen moet het aantal lumen voldoende zijn voor de plant. Ook uv-a en uv-b zijn belangrijk om een mooie, groene plant te krijgen die goed in bloei kan komen. Daarom bevelen wij de fosfor lampen hierbij aan in plaats van de led lampen. Een spaarlamp boven uw plant doet wonderen!

 

 

 

 

Wilt u advies?

Wij helpen u graag op weg met tips of een advies op maat.

E-mail:

Wij zijn ma t/m vr van 08.30-17.00 uur telefonisch bereikbaar: 0522-473161